top of page

Přestěhovali jsme výdejnu humanitárky

Aktualizováno: 15. 8. 2022

A otevřeli i pro veřejnost, aby kdokoliv mohl ulovit hezký kousek za hubičku.


Od počátku konfliktu mezi Ukrajinou a Ruskou jsem se snažili pomoct, jak jen bylo v našich silách, protože vnímáme jako důležité postavit se agresorovi, který útočí na principy demokracie a pomoci lidem, na které padají bomby a najíždějí tanky na území Evropy.


V březnu nám město Ostrava propůjčilo prostor bývalého Cooltouru (500 m2) v areálu Černá louka.

V tomto prostoru jsme vydávali oblečení, drogerii a potraviny. Na celé aktivitě spolupracovaly desítky dobrovolníků. S chodem velmi pomáhala organizace Adra a výdej potravin zastřešovala Potravinová banka.

Velmi děkujeme všem zúčastněným za skvělou spolupráci!


A nyní přišel čas tento prostor uvolnit pro jiné účely, a nás tak nyní můžete navštívit na adrese Střelniční 75/8, od pondělí do pátku od 9:00 do 17:00.



Výdejna humanitární pomoci byla provozována díky finančnímu příspěvku od statutárního města Ostravy a Moravskoslezského kraje.

Aby byl projekt ekonomicky soběstačný, a tudíž dlouhodobě udržitelný, funguje nyní také jako obchod, otevřený veřejnosti.

Kdokoliv může přijít nakoupit či darovat nějaký krásný kousek.


V prostoru probíhá současně výdej humanitární pomoci nově příchozím uprchlíkům, kteří u nás mohou dostat oblečení, základní drogerii a vybavení kuchyně, nebo domácnosti.


Moment tedy najdete v centru Ostravy již 3x, tentokrát nejblíže Masarykově náměstí.

Těšíme se na vás!

164 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page