top of page

Komu všemu pomáhá darované oblečení?

To, že náš zisk dělíme mezi 6 prospěšných projektů, určitě víte. O tom píšeme hodně. V reálu nám ovšem zůstává velké množství oblečení, které není vhodné k prodeji v našich obchodech. Do těch vybíráme krásné, zachovalé a kvalitní kousky.




Proto se snažíme hledat stále nové cesty, jak s přebytečným "neprodejným", ale použitelným oblečením naložit. I když to pro nás představuje zvýšení nákladů, snažíme se pro oblečení nacházet smysluplné využití, a prodloužit tak jeho životní cyklus.


Kam tedy aktuálně putuje neprodejné oblečení?


Navázali jsme spolupráci s Oděvní bankou a Klubem svobodných matek. Potřebovali nutně navýšit zásoby sezónního oblečení, a tak jsme jim poslali už několik várek oblečení.


Stejně tak se na nás s prosbou o ošacení obrátili ze Správy uprchlických zařízení Ministerstva vnitra. Aktuálně jim chystáme větší objem oblečení. SUZ MV zajišťuje ubytování a další služby žadatelům o udělení mezinárodní ochrany, jejím držitelům, zajištěným cizincům a cizincům ze třetích zemí.


Všechno, co jde od nás dál, je už vytřízeno na konkrétní kvalitu. V zásobách tak spolky nenajdou žádný odpad, který by následně museli likvidovat. Ten už jsme vyřadili my.


Část oblečení v poničeném a ve velmi špatném stavu so odváží společnost Dimatex, která jej dokáže zpracovat na tzv. RETEXTIL. Z tohoto materiálu se vyrábí třeba městský mobiliář. Zbytek odpadu odvážíme do sběrného dvora. V oblasti likvidace odpadů je našim důležitým partnerem OZO Ostrava.


V neposlední řadě Vaše dary a nákupy vytváří prostor pro 30 pracovních míst. Děkujeme Vám!


Chcete nás podpořit zásilkou s dary? Koukněte TADY, jak na to.

84 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page